Zubigilea - Egia, Lutxo (Zarautz ; Iruñea ; Larrabetzu : Susa, 2007)
Etorkizunak nobelaren antza izaten du sarritan. Urte gutxi barru zeharo berrituko dute Deustuko Zorrotzaurre auzunea, itzelezko operazio urbanistikoa eginda. Manhattan txikia deitzen diote dagoeneko, mende honetako Bilboren ikur eta motorra izango omen den Zorrotzaurreri. Hara begira daude udala, banketxeak, eraikuntza enpresak. Lutxo Egiaren hirugarren eleberrian dena da zubi: pertsonaien artean bezala errealitatearen eta fikzioaren artean.
Joseba Jaka V. Literatur Bekako sariduna
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak