Chevrolet tropikala - Egiguren, Rafa (Zarautz ; Iruñea ; Larrabetzu : Susa, 2007)
Sanfermin jaietatik ihesi, Habanara iritsi da Migel Salaberria 1992an, urte erdia Kuban igarotzeko asmotan. Hilabete bakarreko baimena besterik ez daukanez, bertan luzaz bizitzeko aitzakiak eta agiriak bildu behar ditu albait arinen, turista soila izango ez bada. Ezustekoz beterik dator Rafa Egigurenen bigarren nobela, altxor txiki bat bezala, gauza liluragarriak dituela gordean: Alberto Joseren liburu japonesa, Arsenioren betaurrekoak, Aleidaren sandaloa, Guevararen txapela, Migelen ordularia, Newtonen Chevrolet zaharra... Suspensezko trikimailuak diruditen horiek askatuko dituzte errealitatearen gakoak.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak