Jalgi hadi plazara : requiem - Borda, Itxaro (Zarautz ; Iruñea ; Larrabetzu : Susa, 2007)
Irri egiteko nobela duzu Ezpeldoi detektibearen abentura berri hau, serial-killer bat eta guzti. Amaia Ezpeldoik mandatu misteriotsu bat ukan du: 80 urtetik hurbil den Iparraldeko euskaltzain apez bat aurki dezan, Gexan Hiriart. Ikerketan laguntzaile bizkorrak elkartuko zaizkio Amaiari: bere maitale Carmen idazlea, honen adiskide Estevez ertzaina, honen ezagun Zokil neska gazte armatua, eta Haizemin abeslaria, Thunderbird 666 autoan denak road-movie batean bezala. Zer demontre gertatzen ari den lehenbailehen jakin nahiko duzun arren, asmatzen zail ipiniko dizu Itxaro Bordak, itxuraz groteskoa baina aldi berean erromantikoa eta melankolikoa den nobela akzioz mukuru betean.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak