Zientzia haurrentzat segundo gutxian : hamar minutuan edo gutxiagoan egin ditzakezun 100 esperimentu baino gehiago - Potter, Jean; Zubimendi, Alai; Azkue, Enara; Elhuyar Hizkuntza Zerbitzuak (Donostia : Elhuyar, 2012)
Bizi zientziaren magia Jean Potterek prestatutako esperimentu eta jarduera azkar eta erraz hauekin. Hamar minutu edo gutxiago behar dituzu jarduera bakoitza egiteko. Jarraibide argi eta urratsez urratsekoek eta irudiek esperimentua ongi egiten lagunduko dizute. Proiektu hauen bidez, gauza askori buruz ikasiko duzu; zergatik ez diren biribilak arrautzak, eta urpekoak nola igotzen diren gainazalera eta nola hondoratzen diren. Behar duzun materiak gehiena etxean bertan, lorategian edo auzoan aurkituko duzu, eta ia edozein lekutan egin ahal izango dituzu esperimentuak.Liburu honetako 108 jarduerak hamabi arlori buruzkoak dira; hauek dira batzuk: airea, animaliak, energia, grabitatea, magnetismoa, argia eta giza gorputza. Ortzadar bat egin ahal izango duzu lurrean, puxika bat lehertu lupaz, kafe-lata zugana itzularaziko duzu bultza egin ondoren, eta ura okertu egiten dela iturrian. Hori guztia hezitzaile handi baten laguntzaz egingo duzu."Zz" seriearen hirugarren liburua da hau. Serie honekin, neska-mutilak esperimentuen mundu zirraragarrira hurbidu nahi ditu Elhuyarrek. "Zz" liburuak ez dira eskola-liburuak, familia eta lagun artean gozatzeko esperimentu-bilduma baizik.
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 2.0, 2012ko deialdia)
2012.02.09
8-12 urte
Keywords: Zientzia -- -Esperimentuak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Fisika -- Esperimentuak -- Haur eta gazteentzako liburuak; EIMAk onetsitako materialak; Erreferentzia-materialak