Bizkaian zehar kontetan : gida liburua - Gaminde, Iñaki; Goikoetxea, Juan Luis; Elgoibar, Esther; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2005)
Bilduma honetan, euskaldunok, jende harrigarriaren ipuinak -sorginenak- eta, lamienak, eta, Pru eta Marirenak eta eskaintzen ditugu. Ez denak, ezta gutxiagorik ere, baina bai bikainak, urteetako bilketa lanetik aukeratutako sorta eder esanguratsua. Gure gogoa da, Euskal Herri euskaldunaren ondare kultural galkorra teknologiari esker euskaraz bizi direnentzat iraunkor bihurtzea, amama-aitaiten ahotiko jakituria formatuz aldatuta herritarrei itzultzea. "Gaua gauezkoentzat eta eguna egunezkoentzat" errepikatu izan den gure gizartean, arrazoiaren argiaz gaua garbitu dugunean, sorginak eurak ere erratzak eraman dizkigu, mundu magikoa galzorian jarririk. Horregatik, guk eskolara jo dugu curriculum material hau eskainiz, iraganeko aberastasunak oraingo hezkuntzaren bidez ikaslearengana daitezen.
Bibliografia: 205. or.
Keywords: Herri literatura -- Euskal Herria; Herri literatura -- Bizkaia; Herri ipuinak -- Bizkaia; Monografiak; Baliabide digitalak