Bizkaiko euskararen esaldi eta testu ereduak : gida liburua - Gaminde, Iñaki; Goikoetxea, Juan Luis; Sarriugarte, Iñaki (1953-2025); Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila. Euskara Zerbitzua; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2002)
Euskaldunen berbak, inoiz galduko ez diren testu ereduak dauzkazu CD honetan, 2.100 esaldi eta 71 herritako testuak. Ikasteko erarik egokiena belarrietatik bihotzerako bidea zabaltzea duzu, eurena zeure egitea. Zaharren esanak izan bitez berri umeen ahoetan.
Bibliografia: 129-131. or.
Keywords: Euskalkiak; Monografiak; Baliabide digitalak