Manifestu filosofikoa - Arrieta Urtizberea, Agustin (Irun : Alberdania, 2026)
Zertarako filosofia gaur egungo gizartean? Informazioz, iritzi kontrajarriz eta ziurtasun faltsuz gainezka gauden garaian, galder hori inoiz baino premiazkoagoa da. Esku artean duzun liburuak irmoki defendatzen du filosofiak ez duela begi-bistako emaitzarik sortu behar funtsezkoa izateko: haren zeregina orientatzea da, argitasuna ematea eta etorkizuna pentsatzeko tresnak eskaintzea. Manifestu-tonua duen liburu honek irakurlea interpelatzen du zuzenean, eta galdera argi bat uzten du mahai gainean: noraezean jarraitu nahi dugu, ala filosofiari dagokion tokia eman gure gizartearen etorkizuna pentsatzeko?
Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Hizkuntza Politika Sailaren laguntza izan du liburu honek
Keywords: Filosofia; Saiakerak