Miranderen poesigintza - Mujika, Luis Mari (1939-2017) (Donostia : Hiria, 2011)
Aipatua bezain ezezaguna dugu Jon Mirande. Bere nobelak ezkutatu egin du agian bere obraren hedadura eta garrantzia. Mirande poeta garaia da, joan den mendeko euskal poetarik handienetakoa. L. M. Mujikaren monografia honetan Miranderen lirika aztertzen da luze eta zabal, autoreak ohi duen bikaintasunarekin.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Mirande, Jon -- (1925-1972) -- Kritika eta interpretazioa; Euskal poesia -- Historia eta kritika -- XX. m; Monografiak