Miranderen poesigintza / Luis Mari Mujika Garmendia - Mujika, Luis Mari (1939-2017) (Hiria, 2011)
Aipatua bezain ezezaguna dugu Jon Mirande. Bere nobelak ezkutatu egin du agian bere obraren hedadura eta garrantzia. Mirande poeta garaia da, joan den mendeko euskal poetarik handienetakoa. L. M. Mujikaren monografia honetan Miranderen lirika aztertzen da luze eta zabal, autoreak ohi duen bikaintasunarekin.