Egungo euskal mikrofikzioa - Boillos, Mari Mar; Kortazar, Jon; Valls, Fernando; Sampedro Alegria, Aiora; Rodríguez-Miñambres, Paloma; Apalategi Idirin, Ur; Barandiaran Amarika, Asier; Etxaniz Erle, Xabier; López Gaseni, Manu; Aguado, Txetxu; Martín, Annabel; Billelabeitia, Miren; et al. ([Leioa] : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2025)
Mikrofikzioa garaiko literatur genero esanguratsua dugu. Fernando Valls irakasleak liburu honetan gogoratzen duenez, «Laburra izatea ezinbesteko ezaugarria da, egituraren zehaztasun eta laburtasun zorrotzenaren ondorioa. Genero literario guztietan erabiltzen den elipsia mikrokontakizunean muturrera eramaten da». Horrek irakurlearen arreta eskatzen du. Liburu honek gai hartu ditu kontutan. Alde batetik Mikroipuinak, eta garaiko idazlerik entzutetsuenak hartu ditu hizpide (Joseba Sarrionandia, Txuma Murugarren, Iban Zaldua, Ana Malagon, Karlos Linazasoro, Garbiñe Ubeda, Julia Otxoa, Santiago Pérez Isasi). Eta mikrofikzioa bestetik: zinema (Bego Vicarioa), komikia (Joxemari Iturralde eta Jose Manuel Mata) eta bertsolaritza (Nerea Ibarzaba) izan ditu aztergai, txikitasunaren mundu poetikoaren paisaia gozatzeko asmoz.
Bibliografia: 143.-151. or.
Keywords: Euskal literatura -- XXI. m. -- Historia eta kritika; Monografiak