Zazpigarren gizona : Europako langile migranteen bizipenak irudiz eta hitzez - Berger, John (1926-2017); Mohr, Jean (1925-2018); Astobiza Uriarte, Amaia; Roque Eguzkitza, Iñigo (Iruñea : Katakrak, 2026)
1975ean argitaratu zen aurrenekoz Europako migrazioari buruzko ikerketa hau. John Bergerren hiru diziplinak elkartzen dira hemen: artistarena, nobelagilearena eta arte kritikari marxistarena. Zergatik alde egiten du migranteak bere etxetik? Zergatik da hain nekeza langile migranteek eta natiboek politikoki bat egitea? Migranteen ahotsa, kondizioa eta irudia dakartza Bergerrek Jean Mohr argazkilariarekin elkarlanean egindako lan honek.
A Seventh Man. The story of a migrant worker in Europe
Keywords: Emigrazioa eta immigrazioa -- Europa -- Historia; Saiakerak