Gari errearen urrina - Izquierdo, Fertxu (Iruñea : Pamiela, 2026)
Garai hauetako kronika poetikoa dugu liburu hau, non egilearen bizipen pertsonalak, gizartearen bizipen kolektiboekin nahastuko diren: Gazako genozidioa, Estatu Batuetako poliziaren indarkeria, gure auzoetako hiri eta giza paisaiak, memoriaren magaletan gordeta daramatzagun gatazkak, heriotzaren atzaparkadak versus erotismo fin batean bildutako bizitzak... "Gari errearen urrinak" garai zahar baten amaiera, eta uzta hobeen itxaropena dakarzkigu.
Lan honek Eusko Jaurlaritzaren dirulaguntza izan du, Kultura eta Hizkuntza Politika Sailak egiten duen Argitalpenetarako Laguntzak deialdiaren bidez emana.
Keywords: Helduentzako Literatura; Poesia