Adimen Digitala : Euskal Hezkuntza-sistemaren Eraldaketa Digitalerako Plana 2025-2029 / Eusko Jaurlaritzako Hezkuntza Saila - Etxebarria Romaniega, Arantza (Eusko Jaurlaritzako Hezkuntza Saila, 2025)
Teknologia digitalak gizartea eraldatzen ari dira eta Europar Batasunaren estrategia digitalaren helburua eraldaketa hori pertsonen eta enpresen zerbitzura egotea da. Horretarako, Europar Batasunak 2030era bitarteko eraldaketa digitala gidatzeko bide-orria garatu du; 2030 Digital Compass: Your Digital Decade. Ekimena jada indarrean dago eta Eusko Jaurlaritzaren Eraldaketa digitalerako aurreko planak ere lotura sendoak zituen bertan ezartzen diren zehaztapenekin. 2030 Digital Compass-ek, Europaren subiranotasun digitala indartzea, bidezko trantsizio inklusiboa bermatzea eta garapen ekonomiko eta sozialerako teknologia digitalen potentziala aprobetxatzea bilatzen duten esparru estrategikoa ezartzen du. Ekimen honek hamarkada amaierarako helburu zehatzak zehazten ditu funtsezko alderdiak jorratuz (Europako Batzordea, d.g.): — Konpetentzia digitala — Enpresen (gure kasuan ikastetxeen) eraldaketa digitala —Azpiegitura digital seguruak eta jasangarriak— Zerbitzu publikoen digitalizazioa