Energia bola bat - Pujol, Romain; Caut, Vincent; Montorio, Bego (Bilbo : Astiberri, 2026)
Biga energia hutsa da: beti da lehena jolasten, korrika egiten, salto egiten, zuhaitzetan galdutako baloien bila joaten, behar den itxura hartzen eta jolastokia alaitzeko bihurrikeriak egiten. Zaila da hura ez ikustea! Batzuetan, ordea, etxekoak eta lagunak gogaitzeraino heldu daiteke. Hori esaten diotenean, Biga tristatu egiten da. Eta oraingoan larria da kontua: energia olde bat izatetik... bola huts bat izatera pasatu da. Orain, biribil urdin xume bat baino ez da Biga, bizigabea eta mutua! Denek dute haren falta, denak daude kezkatuta... Noiz itzuliko da? Nola aterarazik murgilduta dagoen isiltasunetik? Zorionez, lagunek ondo ezagutzen dute Biga, eta badakite zeri ezin dion uko egin.
6 urtetik aurrera (urdina)
Une boule d´énergie
Letra larria
Keywords: Adiskidetasuna; Umorea; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura