Mairuak / [testua] Betzaida Urtaza Elizburu ; ilustrazioak, Mirari Sagarzazu Sacristán - Urtaza Elizburu, Betzaida (Amesgile, 2025)
Euskal mitologia eta abenturak gustuko al dituzue? Ezagutu Unai eta bere bi lagun berezi, Mai eta Iru. Bilduma baten parte den gure laugarren liburua da. Kasu honetan mairuak dira protagonistak. Aniztasuna lantzen saiatzen gara, erakutsiz denak ezberdinak garela kanpotik, baina barruan gauza berberak sentitzen ditugula. Gainera, bihotzari kasu egin behar diogula irakasten saiatzen gara.