Herio anderearen trapupean : Atlantikoko piratak / [marrazkiak] David Lester ; [gidoia] Marcus Rediker ; Paul Buhler-en gibel solasa ; [David Zapirain Karrikak euskaratua] - Lester, David (Farmazia Beltza, 2025)
Abenturak, altxorrak, ausardia, mapak, amodio-istorioak... Pirataren irudi trinkoa dugu gure imajinazioan, kulturalki oso hedatuta den pertsonaia baita. Zer esanik ez euskal iruditerian. Alabaina, erromantizismora jotzeko inolako beharrik gabe, piraten benetako bizimoduak, haien bizitza eta heriotzak, aise gaintzen du fikzioa. Hala erakutsi digu Redikerrek bere liburuetan zehar; orain, Lesterrek egiazko piratak irudietan berpiztu ditu, estilo ilun eta latzean, haien garaipenak eta haien heriotza gordinki erakutsiz.