Kultura eta ezkultura : 16 lekuko eskarmentuko - Gurrutxaga Uranga, Amagoia; Lanartea (Andoain : Lanartea, 2025)
Kultura euskaraz egiteko apostua.Ezkultura arrapostuka.Euskal kulturaren aurrekari penalen errepasoa, orainaldiaren ulertzeko. Puzzle bat, nahiago bada. Hauexek piezak: Kepa Akixo "Zigor" (artista plastikoa), Xabier Amuriza (bertsolaria, idazlea), Yolanda Arrieta (idazlea), Klara Badiola (aktorea), Itxaro Borda (idazlea), Mixel Ducau (musikaria), Andoni Egaña (bertsolaria, idazlea), Dani Fano (komikilaria, irudigilea), Asun Garikano (itzultzailea, idazlea), Edorta Jimenez (idazlea), Mikel Martinez (aktorea), Miren Agur Meabe (idazlea), Xabier Olarra (itziltzailea), Joseba Tapia (musikaria), Mizel Theret (dantzaria, koreografoa) eta Arantxa Urretabizkaia (idazlea).Hamasei kulturgile, euskal kulturaren mende erdi luzeko bilakaeraren lekukotza zuzena eskainiz.
Keywords: Akixo, Kepa; Amuriza, Xabier; Arrieta Malaxetxebarria, Yolanda; Badiola, Klara; Borda, Itxaro; Ducau, Mixel; Egaña, Andoni; Fano, Dani; Garikano, Asun; Jimenez, Edorta; Martinez Etxarri, Mikel; Meabe, Miren Agur; Olarra, Xabier; Tapia, Joseba; Theret, Mizel; Urretabizkaia, Arantxa; Euskal kultura -- XX-XXI. m; Saiakerak; Elkarrizketak; Biografiak