Erakunde publikoen bekak eta sariak : kritika eraikitzaile bat - Lanartea (Andoain Lanartea, 2024)
Euskal Herriko bateko zein besteko erakunde publikoek antolatutako hamasei literatur sariketa eta hemeretzi beka deialdi aztertu ditu Lanarteak, 'Erakunde publikoen bekak eta sariak. Kritika eraikitzaile bat' argitalpenean. Lanartea elkarteak xehe-xehe aztertu ditu bertan Euskal Herriko gisa bateko zein besteko erakunde publikoek deitutako sariketa eta beka deialdiak, eta, ondorioztatu duenez, ohikoak izaten dira egile eskubideen urraketak udal, aldundi eta gobernuek antolatutako deialdi horietan. Horrez gainera, deialdietan gardentasuna falta izaten dela ere salatu du elkarteak. Esate baterako, gutxitan zehaztu ohi da aldez aurretik nork osatuko duen epaimahaia, eta, sariarekin batera lana argitaratu ohi denetan ere, ez da zehazten egileak nolako kontratua izango duen argitaratzailearekin.
Gipuzkoako Foru Aldundiaren laguntzaz abiatutako lana
Keywords: Euskal kultura; Saiakerak