Zer egin Miranderekin? - Leoné Puncel, Santiago; Dolhare Zaldunbide, Katixa; Bereziartua Mitxelena, Gorka; Galarraga, Aritz (Irun : Alberdania, 2025)
Diskriminazioen aurkako borroka areagotu den garaiotan, kezka sortu da, zer egin behar den jokabide gaitzesgarria daukan idazlearekin: bere obra zentsuratu, irakurtzen segi? Jon Mirande izango da euskal literaturan idazle polemikoaren paradigma, idatzi zituen gauzengatik, baina are gehiago agian pentsatzen zituenengatik. Jaio zenetik ehun urtera, Santi Leoné, Katixa Dolhare eta Gorka Bereziartua ahalegindu dira galdera horri -Zer egin Miranderekin?- erantzunak ematen, ugariak, desberdinak, oinarrituak; guztiak ere, segur aski, galdera berriak ekarriko dituzten erantzunak.
Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Hizkuntza Politika Sailaren laguntza izan du liburu honek
Keywords: Mirande, Jon -- (1925-1972) -- Kritika eta interpretazioa; Saiakerak