Zer egin Miranderekin? / Santi Leoné Puncel, Katixa Dolhare Zaldunbide, Gorka Bereziartua Mitxelena ; [hitzaurrea, Aritz Galarraga Lopetegi] - Leoné Puncel, Santiago (Patrika (Alberdania), 2025)
Diskriminazioen aurkako borroka areagotu den garaiotan, kezka sortu da, zer egin behar den jokabide gaitzesgarria daukan idazlearekin: bere obra zentsuratu, irakurtzen segi? Jon Mirande izango da euskal literaturan idazle polemikoaren paradigma, idatzi zituen gauzengatik, baina are gehiago agian pentsatzen zituenengatik. Jaio zenetik ehun urtera, Santi Leoné, Katixa Dolhare eta Gorka Bereziartua ahalegindu dira galdera horri -Zer egin Miranderekin?- erantzunak ematen, ugariak, desberdinak, oinarrituak; guztiak ere, segur aski, galdera berriak ekarriko dituzten erantzunak.