1936 udatik negura - Gaztelumendi, Jon; Etxebarria Sagarzazu, Kepa; Garro Perez, Zigor; Oiartzun. Udala; Kattin-Txiki Taldea ([Oiartzun] : Kattin Txiki, 2025)
1936ko uztailak 17. Espainiar militar talde batek estatu kolpea egin du Errepublika eraitsi eta erregimen faxista bat ezartzeko. Matxinatuek gerra aldarrikatu dute. Donostian, Loiolako kuarteleko militarrek kolpearekin bat egin dute, baina herritarrek aurka egin diete. Iruñetik, errekete karlistak, guardia zibila, armada eta espainiar Falangea indar matxinoei laguntzera abiatu dira, estrategia argi batekin: mugaren kontrola hartu eta Irundik Donostiarantz egitea, beren kideekin bat egiteko. Errepublikaren aldekoek, baina, bidea moztu diete Endarlatsan, gerraren norabidea aldatuz. Erresistentzi horren aurrean, matxinatuek Oiartzunera jo dute, hura menperatu eta handik Donostiara egiteko. Bidean tropek, komandante zitalak buru, indarkeriazko arrasto basak utziko dituzte, herritarren eguneroko bizitza errotik aldatuz...
12 urtetik aurrera (horia)
Liburu honek Oiartzungo Udalaren dirulaguntza jaso du.
Keywords: Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Haur eta Gazteentzako Literatura; Komikiak