Graxi Adot - Ametzaga, Arantzazu; Dabringhaus, Odei; Nabarralde Fundazioa; Auritz. Udala; Nafarroa. Gobernua ([Iruñea] : Nabarralde, 2025)
Auritz, 1525. Nafarroako zatirik handiena okupaturik, konkistatzaile espainiarrek inkisizioaren eta tokiko elite kolaborazionisten bitartez, beren arazoak gobernatzera ohituta dagoen herria azpiratzeko lanari ekingo diote. Inoiz existitu ez den muga bat ezartzeko. Bertako emakumeak beldurtzeko, gizartearen euskarri Nafar nortasunaren igorleak, izutzeko. Gaxi Adot da sorginkeria, asmatutako amarrua eta espainiar inbaditzailearen fantasia, jasan zuen emakume euskalduna da.
Laguntzaileak: Aurizko Udala eta Nafarroako Gobernua
Letra larria
Keywords: Sorginkeria -- Euskal Herria; Nafarroa (Erresuma) -- Historia; Euskal Herria -- Historia; Komikiak; Helduentzako Literatura