Euskal irakaskuntza aztergai / [aurkezpena, Juan Jose Agirrezabala, Hezkuntza Berriztatzeko zuzendaria] (Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2007)
Argitalpen honetan jasotako lan guztiak Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailak era batera edo bestera bultzatutakoak dira: batzuk Sailaren barruko Zerbitzu teknikoek egindako ikerketak eta txostenak dira; beste batzuk, berriz, Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailak azterketa hau gauzatzeko berariaz sortu dituen lan-taldeetan egindakoak. Badira, azkenik, goi-mailako kanpo-aditu zenbaiti Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailak zuzenean eskatutako txostenak. Horrezaz gainera, Hizkuntza Politikarako Sailburuordetzaren ekarpena, Euskadiko Eskola Kontseiluarena ere argitalpen honetan jaso ditu Sailak.