Edurne Pasaban - Olasagasti, Ramon; Llaguno, César; Navarro, Felipe H.; Villarejo, Pedro (Bilbo : Sua Edizioak, 2025)
Euskal Herriko mendizaletasunean, Himalaiako mendietan batez ere, emakumezkoen erreferentzia nagusia izan da Edurne Pasaban, munduko 14 zortzimilakoak igo zituen lehen emakumea. Bidea zelan hasi eta norekin egin zuen topo ere jakingo dugu. Agertuko dira beste emakume batzuk, hala nola, Pili Ganuza, Amaia Aranzabal, Miriam Garcia Pascual, Gerlinde Kaltenbruner, baita gizonak ere: Juanito Oiarzabal, Juan Vallejo, Mikel Zabalza... Eta berarekin batera, elurrak hartuko du protagonismoa, komikiaren ardatza izango da, bere izenarekin eta bizitzarekin lotura argia baitu.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Pasaban, Edurne; Mendizaletasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Komikiak