Barazkijalea / Han Kang ; [itzulpena, Gema Lopez Las Heras] - Han, Kang (Literatura (Elkar), 2025)
Yeonghye emazte zintzo eta apalak, amesgaizto batzuen ondorioz, haragia jateari utzi dio bat-batean, familia osoaren atsekaberako. Hortik abiatuta, hainbat ekintza eta erabaki kateatuko dira, Yeonghye bere ingurutik gero eta gehiago bakartuko dutenak eta gizartearen bortizkeria gero eta ageriago utziko dutenak. Hiru istoriok osatzen dute eleberri hau, protagonistaren senarrak, koinatuak ta ahizpak kontatuak, zein baino zein harrigarriago eta liluragarriagoak, eta hainbat gairi buruz pentsarazten digutenak, erotasunaren mugak, gizakiok animalia eta landareengandik bereizten edo haiekin batzen gaituzten bizierak.