Azken afaria / [testuak eta marrazkiak] Beñat eta Unai Gaztelumendi - Gaztelumendi, Beñat (Bertsolari aldizkaria, 2025)
Gailurrera iritsi da Martin. Betidanik amestu izan duen bizitza bizitzen ari da. Ustekabean iritsiko da erorketa,ordea. Bere oinarri intimo eta publikoak, denak jarriko zaizkio kolokan. Aspaldi lagun izan zituenengana itzuli, eta besteen bizitzaren ispilutik bereari begira jarriko da, besteek hartutako erabakietan bere galderen erantzunak aurkitu nahian. Martin Artolaren bigarren bidaia da honako hau, lagun zaharrak mahai bueltara ekarri eta bizi-eredu ezberdinetan barrena ibiliko dena.