Denbora bizigarri baterako : ilustrazio erradikal berria eta promesaren denbora - Garcés, Marina; Mitxelena Larreta, Olatz (Andoain : Jakin, 2025)
Nola pentsatu esperantza, nola pentsatu bestela, moderniaren ilustrazio unibertsalaren eta aurrerabide etenik gabearen iruzurraren tranpak azpian harrapatu eta etsipenean utzi gaituenean. Geure desobedientzia epistemikoa armatzeko gramatika erradikal baten hainbat zantzu pentsagarri eta gauzagarri dakarkigu Marina Garcés pentsalari kataluniarrak. Hitza hartzeko tenorea da, diosku, engaiatzekoa, konfiantza izatekoa eta ematekoa; giza jakintza konpartitu eta askotarikoei lekua egitekoa eta autoritarismo eta genozidio guztien aurrean intsumiso agertzekoa; etsipenaren kontra, gizatasunaren alde eta emantzipazioaren bidetik etorkizuna irabazteko borrokatzekoa, beti komunalaren alde eta komunalaren bidez. Emantzipaziorako ilustrazio erradikal berri bati bidea zabaltzekoa, alegia.
El tiempo de la promesa
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Soziologia; Kultura-eta gizarte-antropologia; Saiakerak