Hitzak irudiz ikasiz = Diccionario de euskara en imágenes - Etxebarria Legina, Edurne; Iriondo González, Eduardo; Ruiz, Jesús Antonio; Torcal Serrano, Alberto; Grao Rodríguez, Julio ([Leioa] : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 1989)
Hiztegi hau euskara ikasten ari diren adin eta maila guztikoentzat ezezik, euskaldunentzat ere bada. Gure asmoa ez da lan sakona egitea izan, tresna malgua, didaktikoa eta erraz irakurtzekoa lortzea baizik. Marrazki bana daukate hitzek lagun eta orriak arloka sailkatu izan dira. Orriaren eskumatara marrazkiei dagozkien hitzak daude zenbaki banarekin, marrazkiak duen zenbaki berarekin, alegia. Zalantzarik izanez gero, hiztegiaren azken orrietan hitzen zerrenda alfabetikoa dator euskaraz, gaztelaniaz, ingelesez eta frantsesez. Hiztegia ikasteko eta garatzeko ariketak ere badaude, eta bere kabuz ikasi nahi duenarentzat ariketen erantzunak.
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Euskara -- Hiztegiak; Erreferentzia-materialak; Hiztegiak, entziklopediak eta atlasak