Utzi kontatzen / Laurie Halse Anderson ; itzultzailea, Ainhoa Mendiluze Ormaetxea - Halse Anderson, Laurie (Txalaparta, 2025)
"Altxa ezazu ahotsa: entzun egin nahi dugu zer duzun esateko". Merryweather High Institutuan hasi denerako, Melindak badaki hau guztia gezur handi bat dela, institutuko beste zentzugabekeria bat. Ez du lagunik, baztertu egin baitute uda bukaerako festa bat zapuztu zuelako poliziari deitzeagatik. Orain, ez dio inork hitz egiten, are gutxiago entzuten. Denbora pasa ahala, Melinda gero eta bakartuago dago, eta hitz egiteari uzten dio ia erabat. Arte-klasea da haren kontsolamendu bakarra, eta, azkenean, arte-proiektu baten bidez lortzen du aurre egitea zoritxarreko festa hartan gertatu zenari.