Mundua pintatu zuen haurra - Amo, Javier del; Cañas Cortázar, Alicia; Esnal Unanue, Jone (Bilbo : Aizkorri, 1997)
Bonba lodi bat erori zen lurrean eta eguzkia, ipar izarra, gainerako izarrak, ura, animaliak eta landareak suntsitu zituen. Errege-erreginak eta herrialdeetako agintariak astakiloak izan zirela konturatu ziren bonba lehertzen utzi zutelako eta irtenbideren bat bilatu behar izan zuten. Xabierrek, Hiru Pataten Haranean bizi zen haur magoak soilik konpon zezakeen arazo hura. Nola, ordea?, galdetuko duzue. Bere pintzelaz margotuz eta helduei egiten dutenarekin kontu gehiago izan behar dutela erakutsiz.
8 urtetik aurrera (gorria)
El niño que pintó el mundo
Keywords: Unibertsoa; Magoak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak