Mundua pintatu zuen haurra / Javier del Amo ; marrazkiak, Alicia Cañas Cortazar ; [itzulpena, Jone Esnal Unanue] - Amo, Javier del (Mendi sorgindua (Aizkorri), 1997)
Bonba lodi bat erori zen lurrean eta eguzkia, ipar izarra, gainerako izarrak, ura, animaliak eta landareak suntsitu zituen. Errege-erreginak eta herrialdeetako agintariak astakiloak izan zirela konturatu ziren bonba lehertzen utzi zutelako eta irtenbideren bat bilatu behar izan zuten. Xabierrek, Hiru Pataten Haranean bizi zen haur magoak soilik konpon zezakeen arazo hura. Nola, ordea?, galdetuko duzue. Bere pintzelaz margotuz eta helduei egiten dutenarekin kontu gehiago izan behar dutela erakutsiz.