Bertan : Euskara eta Literatura : Batxilergoa 1 / zuzendaritza, Jaime Mascaró Florit eta Xabier Monasterio ; testuak, Idoia Gillenea, Xabier Monasterio, Idoia Aranberri ; proiektuaren gainbegiraketa, José Luis Alzu ; editorea, Joseba Santxo ; [irudiak, Zuriñe Asteasu] - Gillenea Mujika, Idoia; Monasterio, Xabier; Aranberri, Idoia; Alzu, José Luis; Santxo, Joseba; Mascaró, Jaime; Monasterio, Xabier; Asteasu, Zuriñe (Bertan (Zubia-Santillana), 1998)
"Bertan" izeneko proiektu hau Batxilergoan Euskara arloa landu behar duten ikasleei zuzendurik dago eta euskararen gaian janztea eta sakontzea du helburu. Orrialde hauetan zehar gazte jendearen intereseko gaiak jorratu ditugu, era askotako ariketen ta jardueren bidez.