Azti ikaslea / testua, Barbara Hazen ; irudiak, Tomi Ungerer ; itzulpena, Miren Arratibel - Hazen, Barbara Shook (Dimoni Pelut, 2024)
Gaztelu zahar batean, sorgin batek Humboldt izeneko azti ikasle gazte bat du, ausarta, baina batzuetan nagia. Bidaia egitea egokitzen zaion egun batean, maisuak bera kanpoan den bitartean egiteko lan zerrenda luze bat agintzen dio gazteari. Ikasleak, ordea, lan gogorrak bere gain hartu ordez magia erabiltzea erabakitzen du, eta egundoko ezustekoa ekarriko dio erabaki horrek. Kontakizun liluragarri bat, Johann Wolfgang von Goetheren izen bereko poeman oinarritua, mundu magiko batera garamatzana eta erantzukizunek eta gure ekintzek zenbaterainoko garrantzia duten erakusten diguna.