Pinguinoaren fraka / [testua] Carlos López ; marrazkiak, Christian Inaraja ; [itzultzailea, Xabier Olaso] - López, Carlos (Paper txoriak. Sail gorria (Ibaizabal), 2024)
Dotore-dotore jantzi, animalia askoren jatorriaz mintzatuko baikara; hamaika aldrebeskeria ezagutu bertatik bertara. Nola lortu zuen bere argia ipurtargiak? Zergatik ditu zebrak marrak? Zein da arrain hegalariak hegan egitearen arrazoia? Zein momentutan hasi zen txakurra hezurrak lurperatzen? Nola sortu zen oilarraren gandorra? Nola lortu zuen barraskiloak bere etxea? Jakin-mina baduzu, ireki ezazu animaliaz beteriko liburu hau, sartu barrura (kontu handiz, gero, zomorro txikiak ez zapaltzeko) eta irakurriz gozatu.