50 (berrogeita hamar) - Urkixo Aierdi, Mikel (Bilbao : Beta III Milenio, 2025)
Labirintoan galduta dabiltzan pertsonaia ugari biltzen dituzte poemok. Minik gabe bizitzeko nahia. Bizipenak geureganatzeko eta argazki bihurtzeko egindako ahalegin antzuak. Norberaren «errelatoa», eta kolektiboa. Kontakizun bateratuaren porrota. Norberaren porrota. Artea eta sinesmenak helduleku gisa. Eguneroko bortitzaren hamaika aurpegi.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren Kultura eta Hizkuntza Politika Sailaren dirulaguntza izan du.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura