Bertsolariaren jokoa eta jolasa - Zulaika, Joseba ([Donostia] : Baroja, 1985)
Bi helburu ditu lan honek: bata, bertsolaritzaren teorizaziorako ura biltzea, kultura barneko beste ekintza-modeloen analogiak bertsogintzari ezarriaz; bestea berriz, bertsolari-txapelketen inguruan sortu den eztabaidan zenbait iritzi aurkeztea.
Keywords: Bertsolaritza -- Historia eta kritika; Euskal poesia -- Historia eta kritika; Euskal herri-poesia -- Historia eta kritika; Saiakerak; Baliabide digitalak