Bertsolariaren jokoa eta jolasa / Joseba Zulaika - Zulaika, Joseba (Bertsolari liburuak ;, 1985)
Bi helburu ditu lan honek: bata, bertsolaritzaren teorizaziorako ura biltzea, kultura barneko beste ekintza-modeloen analogiak bertsogintzari ezarriaz; bestea berriz, bertsolari-txapelketen inguruan sortu den eztabaidan zenbait iritzi aurkeztea.