Gazako istorioak : bizitza gerren artean - Ayestaran, Mikel; Plazaola, Ibon; Probanza, Concetta (Irun : Alberdania, 2025)
Historiaren joanean, Gaza leku irrikatua izan da, inperio eta erresuma ugari lehiatu dira hura eskuratzeko. Lur zati txiki hori, desertuaren atari eta Mediterraneoko portu, kulturen eta erlijioen sorleku, mundutik isolatuta dago gaur egun blokeoaren poderioz. Liburu honetan, Mikel Ayestaranek zerrendaren iraganera eta orainera eramango gaitu -Tutmosis III.aren garaitik Benjamin Netanyahurenera arte-, eta konkistatzaileei beti ere beti aurre egin dien leku horretan bizitza nolakoa den erakutsiko digu. Ibilbide historiko eta pertsonal bat da hau, Gaza dozenaka bider bisitatu, 2008az geroko Israelen ofentsiba nagusien berri eman eta 2023ko urriaren 7ko Hamasen erasoaren eta Israelen ondorengo mendeku-oldarraren ostean eskualdeko egoeraz egunez egun informatu gaituen kazetariak idatzia.
Kronologia: [321.]-324. or.
Bibliografia: [325.]-327. or.
Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Hizkuntza Politika Sailaren laguntza izan du liburu honek
Liburu honen itzulpenak Espainiako Kultura eta Kirol Ministerioaren laguntza jaso du
Historias de Gaza : la vida entre guerras
Keywords: Arabiarren eta israeldarren arteko gatazka; Gazako zerrenda -- Historia; Gazako zerrenda -- Egoera soziala; Helduentzako Literatura; Saiakerak