Hegiz hegi - Davant, Jean Louis (Baiona : Maiatz, 2025)
Lehen, orain eta bihar galdezkatzen dira pastoraletako khantore edo poesiaren bidez. Bizi zuhurtzia baten bilduma eskaintzen du Zuberoatik ikusirik. Mendirik gabeko mundurik ezin dut asmatu, ez bizitza honetan, ez beste batean. Bortuen hegiak egunero ikusmiran ditut, normalki, bai etxetik, bati Euskal Herri osotik eta inguruko lurralde hurbiletarik. Haien bistatik urrun ez nago batere gostura. Beraz hortik datorkit olerki sorta berri honen izenburua, datorren bizitzan ere mendiz mendi, bortuz bortu, hegiz hegi joateko esperantzan. Hala bedi
Testua euskaraz, frantsesez eta gaztelaniaz
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura