Esne berriketan / [testua] Uxue Alberdi ; [marrazkiak] Begoña Durruty - Alberdi, Uxue (Elkar, 2025)
Norbaitek ahoz kontatu, idazleak belarriz jaso eta idatziz emandako kontakizunak jasotzen ditu liburuak, emakumeek bizi izan eta kontatutakoak. Kontakizun bakoitzak izan nahi du berba-habia bizi bat, eta bata bestearen atzean jarrita, narraziook unibertso bat osatzen dute, paisaia bat, ahotsez eta mugimenduz betea