Lezoko euskararen historia soziala : ikerketa lana / Imanol Esnaola - Esnaola, Imanol (Lezoko Unibertsitateko Udala, 1999)
Liburu hau herritarrek bere herriaren historiaz zerbait ikasi eta ikuspegi orokor bat emateko sortu da. Dibulgazio lan izateko asmoz egin da.