Ditxosozko ditxolaria / Joseba Santxo Uriarte ; irudiak, Iñigo Ordozgoiti - Santxo, Joseba (Haur-literatura (Alfaguara-Zubia), 1995)
Ez zara aspertuko hitza jolas eta laguntasuna bizilege dituen mutiko honen abenturak irakurriz! Mikel Martinez hamabi urteko gaztetxoa da eta hitzak errimatzeko joera handia du. Liburu honetan zehar, hainbat abentura biziko du Mikelek. Beraz, presta zaitez mutil bizi bezain sentibera honen larruan sartu eta mundua bere begietatik ikusteko.