Ahanzturaren aingerua / Maja Haderlap ; itzultzailea, Idoia Santamaria Urkaregi - Haderlap, Maja (Kondagintza (Pamiela), 2025)
Austria hegoaldean gaude, Jugoslavia zenaren muga-mugan, eslovenieraz hitz egiten duen eta alemanez hozta-hozta moldatzen den landa-inguruneko komunitate batean. Emakume batena da ahots nagusia: neskato bat aurrena, neska gazte gero, eta emakume azkenik. Ahots aztoragarri eta aldi berean poetikoa da berea. Giro hotzean, nazien aurka arituko diren aita eta aitona, Ravensbrückeko kontzentrazio esparruan atxilo egondako amona eta errealitateari ihesi egin nahi dion ama. Basoak, heroi anonimoak, salatariak, mugak, eguneroko bizitza eta heriotza.