Jose Migel Barandiaran : herria bihotzean zuen jakintsua / J. M. Olaizola "Txiliku" ; marrazkilariak, J. Carlos Nazabal, J. Angel Lopetegi - Txiliku (Gure pertsonaiak (Elkar), 2011)
Hainbat liburuxkaz eta DVD batez osatutako bildumaren bidez gaztetxoei, modu errazean, Gipuzkoako pertsonaia ospetsuei buruzko hainbat zertzelada eskaini nahi zaizkie. Kontakizun bakoitzean pertsonaia bakoitzaren bizitzako hainbat pasadizoren berri ematen da. Unibertsitateko ikasle gazte bat Arrasateko Lezetxikira joan zen 1965eko udan indusketa-lanetan laguntzera. Hantxe ezagutu zuen Jose Migel Barandiaran; bere bizitzako hainbat pasadizo kontatu zizkion ikasle gazteari: mutiko-garaikoak, aztarnategietan egindako lanak, gerra-garaikoak...