Tigrea ; Pantera / Joël Dicker ; Maider Marnceronen itzulpena - Dicker, Joël (Ardaxka liburuak, 2025)
1903an, gertakari latz batek Errusiar Inperioa astintzen du: tigre batek herri oso bat akabatu du. Animaliak ez du gelditzeko asmorik. Erasoak areagotu egiten dira, eta izua San Petesburgoraino hedatzen da. Tsarrak sari ikusgarri bat eskaintzen du piztia akabatzen duenarentzat: tigrearen pisu bera urrezko txanponetan. Sari bila doazen ehiztariak dozenaka iristen dira Siberiara, baina alferrik. Tigreak tranpak antzematen ditu eta estepan desagertzen da. San Petesburgoko gazte bat, Ivan, abenturari ekiten dio. Tigrea garaitzeko, beldurgarria bezain gupidagabea den azpikeria bat asmatzen du. Baina planak bere kontra egin lezake..."Tigrea" Joël Dicker idazlearen lehen liburua da, 19 urte zituela idatzia. Idazle suitzarra gaur egun mundu mailako arrakasta handiena duten autoreen artean dago, eta eleberri hau da bere ibilbide literarioaren abiapuntua. Lehen aldiz dakar Ardaxka argitaletxeak euskarara egilearen obra bat. Edizio honek egilearen hitzaurrea jasotzen du, non bere hastapen literarioak kontatzen dituen, eta "Pantera" izeneko ipuin labur batekin osatua dator,