Memoria berriak : entsegu grafiko bat idazketa sortzailearen alde - Arrieta Malaxetxebarria, Yolanda (Oiartzun : 1545 argitaletxea, 2025)
Izaki bizidunon oroitzapenak berreskuratzea irudimenari bidea irekitzen dion erresistentzia-ekintza bat da. Idaztea, berriz, erresistentzia-ekintza hori gorpuztea. Liburu honen bidez erresistentzia-ekintza horietan sakondu nahi izan du egileak, idazketa sortzaileak eta idazketa-tailerrek eskaintzen duten Nitik Gurako ekimena proiektu sozial gisa proposatzeko, memoria berriak eratzeko asmotan. Liburua bi zatitan banatuta dago. Lehen zatian, idazketa sortzailearen prozesua zehazten da. Bigarrenean, bakarka nahiz taldean idazteko joko eta ariketak aurkezten dira. Bi zatiok modu grafikoan eratuta daude, begiari keinu eginez, egitura malguan arakatzeko.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Hizkuntza Politika Sailaren dirulaguntza jaso du.
Egileak Usurbilgo Udalaren 2024ko sorkuntzarako dirulaguntza jaso du
Keywords: Literatura sorkuntza -- Idazketa; Irakurketa eta idazketa; Saiakerak