Dorian Grayren erretratua / Oscar Wilde ; itzultzailea, Aitor Arana - Wilde, Oscar (1854-1900) (Montejurra (Altaffaylla), 2025)
Oscar Wilde (Dublin, 1854 - Paris, 1900) bere garaiko idazlerik ospetsuenetakoa izan zen. Haurrentzako ipuin ahaztezinak idatzi zituen, hala nola, "Printze zoriontsua" eta "Erraldoi berekoia". Bi urtez kartzelaratu zuten, lord Alfred Douglas gaztearekin maitemindu zelako. Horren ondoren, Reading presondegiko balada baino ez zuen sortu. Gero ia denek ahazturik hil zen. Dorian Gray gazteak lord Henry filosofo lotsagabearekin hitz egitean, gaztetasuna eta edertasuna jabetzarik preziatuenak direla sinetsiko du. Kezkaturik, jainko ezezagun bati erregutuko dio eta, horrela, betiko gazte mantentzea lortuko du. Baina horren ondorioak berak uste baino okerragoak izango dira. Irakurleak liburu honetan "Dorian Grayren erretratua" hego-nafarreraz Estellerriko aldaeran irakurtzeko aukera dauka, Garean elkartearen eta Altaffaylla argitaletxearen eskutik.