Ketzal txoria : Hego Amerikako kondairak / Josep-Francesc Delgado ...[et al.] ; itzultzailea, Antton Olano ; argazkiak, Arxiu Ecsa-Corel] - Delgado, Josep-Francesc; Olano, Antton (Kondairak (Elkar), 2004)
Hego Amerikako indiarrek, Iparraldekoek bezala, begirune handia diote naturari. Baina Amerikako indiarrek bazituzten hiriak ere beren mito eta jainkoekin. Maien eta azteken literaturak gizakiaren ezagutza sakona eskaintzen digu, duela bi mila urte eta gehiago Europako mitologia zaharretan azaltzen zena bezain aberatsa. Gizartearen historian zibilizaziorik aberatsenak ez dira izan gehien iraun dutenak, baina beraien literatura geratzen zaigu, jakituriaren haria eten ez dadin.