Emognosia : egia-ostea, konspiranoia eta negazionismoa - Uranga, Mitxelko (Donostia : Erein, 2025)
Azken urteotan, COVID-19aren pandemiaz geroztik bereziki, ugariak dira, eta oso erabiliak, zenbait hitz eta esapide berri edo berriztatu. Batzuk zuzenean ingelesez emanak dira, besteak, gehienak zeinek bere hizkuntzan moldatu ditu, euskaraz guk: fake news, egia-ostea, konspiranoia, negazionismoa, pandemia/plandemia, terraplanismoa, happycracia... Liburu honetan hitz -eta ideia- horiek eta antzekoak azaltzen dira: nondik datozen, nola zabaldu diren, zeinek erabiltzen dituen... eta, garrantzi handiko kontua, zertarako. Sakon aztertzen dira hemen auzi horiek guztiak, bibliografiak agerian uzten duenez; baina, hala ere, eta aditu batek idatzia izanik ere, liburua ez da adituentzat bakarrik; gustura irakurriko du gai hauetan interesa duen orok. Eta gogoan hartu behar da den-denoi eragiten digutela auzi hauek...
Bibliografia: 181.-186. or.
Bilboko Udaleko Miguel de Unamuno XXV. Saria
Keywords: Saiakerak; Helduentzako Literatura