Anaren historia : desagertu baten historia - Fiechtner, Urs M.; Mendiguren Bereziartu, Xabier (1945-2023) (Donostia : Elkar, 1998)
Latinoamerikako hiriburu batean gaude. Ana 20 urteko ikasle gaztea da, eta ez du kezka berezirik politikaz. Pixkanaka, ordea, diktadura militarraren kontra jarriko da eta auzo pobreetan laguntzea erabaki. Egun batean, halere, errotik aldatuko da bere bizitza: militarrak etxean sartu eta eraman egingo dituzte Ana eta honen ahizpa Claudia. Kartzela arrunt batean sartu ordez, "desagertuen" artera botako dituzte ordea: inork ez daki ez non daduden, ez bizi diren ere. Baldintza gogorrenetan ere bizi-indar ikaragarria erakutsiko du Anak, borroka eta baikortasuna loturik, zapaltzaileen ankerkeriaren aurka.
13 urtetik aurrera (horia)
Annas Geschichte
Keywords: Diktadurak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Kartzelak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura